Pas maandag duidelijkheid over lot kalfje Willy
Foto: vrt
Belandt het Basta-kalfje Willy op de barbecue van de Neveneffecten of niet? De stemming over het lot van Willy liep vannacht af, maar pas maandag zal blijken wat er van Willy is geworden.

Gisteravond waren de Neveneffecten samen met Willy te gast in De Laatste Show. Een stemming onder het publiek van het tv-programma viel in het voordeel van het kalfje uit: een kleine meerderheid wilde het beestje liever in leven houden.

Of de stemming op de website van Eén eenzelfde resultaat heeft opgeleverd, zal maandag pas blijken. Dan toont Basta immers beelden van de barbecue.

De Neveneffecten hebben in elk geval beloofd de wil van het volk te respecteren. ,,Als de meerderheid beslist dat Willy dood moet, dan verandert hij in barbecueworsten," klonk het gisteravond.

Volgens Jonas Geirnaert is Willy geen aanklacht tegen de vleesindustrie. "We willen dat de mensen gewoon beseffen dat achter elk stuk vlees dat ze kopen ook telkens een beestje schuilgaat," aldus Jonas Geirnaert.

Geirnaert verwacht dat tv-kijkend Vlaanderen het leven van Willy zal redden.  Of het zover komt, weten we dus maandag pas. Of eerder, als iemand van de 100 aanwezigen op de fanbarbecue zijn mond voorbijpraat.

Willy heeft intussen ook zijn eigen pagina op Facebook , en die telt al meer dan 3.700 fans. Ook daar roepen heel wat mensen op om het dier niet te slachten.