De comedyreeks ’Tegen De Sterren Op’ is de grote favoriet op de vierde Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. De vtm-productie van Walter Baele kreeg vier nominaties in drie categorieën.

’Tegen De Sterren Op’ werd genomineerd voor Beste Comedy, Beste Actrice (Nathalie Meskens én Barbara Sarafian) en Beste Acteur (Walter Baele).

Er worden dit jaar veertien Televisiesterren uitgereikt. Het merendeel daarvan wordt gekozen door de leden van de Vlaamse Televisie Academie, die onder meer Mike Verdrengh, Luc Appermont, Paul Jambers en Mark Uytterhoeven tot zijn leden telt. Het publiek mag beslissen over twee sterren: Populairste Televisieprogramma en Populairste Televisiepersoonlijkheid.

De nominaties zijn dit jaar ongeveer gelijk verdeeld tussen de openbare omroep en vtm. VT4 valt grotendeels uit de boot.

Naast ’Tegen De Sterren Op’ (vtm), lijken ’Oud België’ (één) en ’De Rodenburgs’ (vtm) de grootste kanshebbers. ’Oud België’ en ’De Rodenburgs’ kregen elk drie nominaties.

’Oud België’ is genomineerd voor Beste Dramaprogramma, Beste Acteur (Peter Van den Begin) en Beste Actrice (Els Dottermans). ’De Rodenburgs’ maakt kans in de categorieën Beste Drama, Beste Acteur (Mike Verdrengh) en Beste Actrice (Marie Vinck).

Overzicht nominaties

In de categorie Beste Acteur gaat het tussen Walter Baele, Herwig Ilegems, Peter Van den Begin en Mike Verdrengh.

Voor Beste Actrice komen Els Dottermans, Nathalie Meskens, Barbara Sarafian en Marie Vinck in aanmerking.

Beste Presentator wordt Bram Vandeputte, Lieven Van Gils, Marcel Vanthilt of Koen Wauters.

Beste presentatrice is An Lemmens, Martine Tanghe, Francesca Vanthielen of Frieda Van Wijck.

Voor Beste Drama komen ’Oud België’, ’De Rodenburgs’, ’Dubbelleven’ en ’Vermist’ in aanmerking.

Beste Reality gaat naar ’De School van Lukaku’, ’God en Klein Pierke’, ’Komen Eten’ of ’Tomtesterom’.

In Beste Lifestyle, een nieuwe categorie, werden ’Dagelijkse Kost’, ’Red Mijn Huis’, ’SOS Piet’ en ’Vlaanderen Vakantieland’ genomineerd.

Beste Informatieprogramma is voor ’Belga Sport’, ’Belpop’, ’Het Journaal’ of ’Man Bijt Hond’.

Beste Entertainment ten slotte gaat naar ’De Allerslimste Mens ter Wereld’, ’De Jaren Stillekes’, ’De Pappenheimers’ of ’Sterren op de Dansvloer’.

Beste Humor wordt ’Benidorm Bastards’, ’Mag ik u kussen?’, ’Tegen De Sterren Op’ of ’Zonde van de Zendtijd’.

Uitreiking op 25 februari

Voor de publieksprijzen kunnen de genomineerden worden gekozen op de website Vlaamsetelevisiesterren.be. Tijdens de uitzending zijn er verschillende mogelijkheden om te stemmen op de winnaars.

Vorig jaar was de fictiereeks ’Van Vlees en Bloed’ met vier sterren de voornaamste winnaar op de awardshow.

De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren vindt op vrijdag 25 februari plaats in de Ethias Arena en is live te volgen op vtm.