Spaanse pers: 'Alberto Contador één jaar geschorst en Tourzege kwijt?'
Alberto Contador Foto: Photonews
De disciplinaire commissie van de Spaanse wielerbond RFEC zal de Spanjaard Alberto Contador een schorsing van één jaar opleggen. Dat melden meerdere Spaanse kranten dinsdag. Contador zou ook zijn zege in de Ronde van Frankrijk van 2010 kwijtspelen.

'El Pistolero' is zoals bekend verwikkeld in een dopingzaak nadat hij tijdens de tweede rustdag van de voorbije Ronde van Frankrijk positief testte op clenbuterol. Volgens de Spanjaard is de positieve test te wijten aan een stuk vervuild vlees dat hij heeft gegeten. Het onderzoek sleept al enkele maanden aan.

Volgens de kranten AS en Marca maakt de Spaanse wielerbond donderdag het vonnis bekend. De 28-jarige Spanjaard, die zijn onschuld altijd staande heeft gehouden, zou vanaf dan tien dagen de tijd hebben om beroep aan te tekenen.

Eind december had de drievoudige Tourwinnaar op zijn Twitter-account nog het volgende laten weten. 'Dit wordt niet mijn beste Kerstmis, of mijn meest rustige. Maar ik hoop dat in 2011 samenhang, ethiek en waarheid zullen leiden tot rechtvaardigheid.'