Leider Anderlecht heeft op zondagavond makkelijk met 6-0 afstand genomen van Lierse. Juhasz en Lukaku troffen raak voor de pauze, Wasilewski, invaller Chavarria en twee keer Boussoufa erna. Door deze zege neemt de landskampioen voorlopig vier punten voorsprong op eerste achtervolger Racing Genk, dat wel één wedstrijd minder telt.

Lucas Biglia stond sinds lang nog eens in de basis bij Anderlecht, ook De Sutter mocht zich nog eens bewijzen van trainer Jacobs. Kanu, Marecek en Suarez startten op de bank. Bij de bezoekers kreeg Sonck na zijn knappe omhaal van vorig weekend opnieuw het vertrouwen van Eric Van Meir.

De landskampioen startte verschroeiend aan de partij. Na vier minuten sprong de onvermijdelijke Roland Juhasz het hoogst op een hoekschop van Boussoufa en knikte de bal voorbij een kansloze Kawashima. Lierse mocht meteen achtervolgen, maar verder dan een slap schotje van Dequevy kwamen de bezoekers niet.

Tiende voor Lukaku
Aan de overkant dreigde De Sutter twee keer, maar de West-Vlaming geraakte niet voorbij Kawashima. Ook Boussoufa en Gillet waren dicht bij de 2-0, maar stuitten op de Japanse doelman. Vlak voor de rust was het dan toch opnieuw raak voor paars-wit: Mbark Boussoufa pegelde een vrije trap tegen de paal, Lukaku was echter goed gevolgd en trapte makkelijk zijn tiende van het seizoen tegen de touwen.

Na de pauze kregen de toeschouwers in het Astridpark nog meer éénrichtingsvoetbal geserveerd. De leider speelde als een leeuw met zijn prooi en het was wachten op een derde doelpunt. Doelman Kawashima toonde zich paraat op enkele pogingen van paars-wit, maar was er op het uur aan voor de moeite. Camacho haakte Gillet in het strafschopgebied, scheidsrechter Hamer wees terecht naar de stip. Het Anderlecht-publiek scandeerde de naam van publiekslieveling Wasilewski en tot hun groot jolijt zette 'Wasyl' de elfmeter ook keurig om.

Uitblinker Boussoufa 
De kopjes gingen naar beneden bij de Lierenaars en de thuisploeg kon zonder veel verdere tegenstand de eigen aanhang verwennen. Kurt Van Dooren verspeelde knullig de bal aan Boussoufa, die het geschenk dankbaar aannam en de 4-0 voorbij Kwashima tikte. Vijf minuten voor affluiten lukte invaller Chavarria ook zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie en uitblinker Boussoufa zette in de slotminuten met een makkelijk tweede doelpunt de kroon op zijn uitstekende partij.

Anderlecht neemt door deze zege vier punten voorsprong op eerste achtervolger Racing Genk. De Limburgers zagen hun wedstrijd van maandagavond tegen STVV afgelast en kunnen mits winst in de derby wel terug tot op één punt naderen. Paars-wit gaat alvast als leider 2011 in. Lierse blijft voorlaatste met drie punten en een wedstrijd meer dan hekkensluiter Charleroi.