KV Kortrijk heeft thuis met 3-1 gewonnen van Lierse. Radzinski bracht Lierse nog wel op voorsprong, maar dankzij onder meer twee goals van Davy De Beule zette Kortrijk de scheve situatie recht.

Een verrassend spetterend begin van de wedstrijd. Al in de eerste minuut moest Kawashima Lierse twee keer rechthouden, hij stopte de schoten van Capon en Kums. Lierse was gewaarschuwd, maar liet Kortrijk aanvankelijk toch wat komen. De thuisploeg dwong enkele hoekschoppen af en Capon botste opnieuw op de Japanse doelman van Lierse.

Na ruim een kwartier kreeg Lierse een eerste kans, maar het slecht gerichte schot van Wahed verontrustte Verbauwhede niet. Kortrijk was de betere ploeg, de openingstreffer van de bezoekers was dan ook niet echt verdiend. Kovacs kopte de bal door, Gaxa duwde hem over Verbauwhede en de meegeglipte Radzinski tikte in een leeg doel binnen.

Kortrijk zocht snel de gelijkmaker. Kums probeerde het met een vrije trap, maar Kawashima redde weer mooi. Ook een nieuwe afstandsknal van Kums hield Kawashima uit zijn doel, maar Davy De Beule kon de rebound voor de neus van de Lierseverdedigers binnentikken. Tien minuten na de 0-1 stond het weer gelijk.

Lierse kwam er af en toe gevaarlijk uit, en ging bijna nog met een voorsprong rusten. Maar een schot van Wahed werd naast geduwd en Radzinski kwam een centimeter te kort om een hoekschop binnen te koppen. Het was Kortrijk dat er uiteindelijk toch in slaagde om in de extra tijd van de eerste helft verdiend op voorsprong te komen. Na een mooie aanval stuurde Kums De Beule diep, die zijn tweede met buitenkantje rechts voorbij de kansloze Kawashima tikte.

 Na de pauze ging het spel leuk heen en weer. Lierse kreeg af en toe mogelijkheden om de 2-2 te scoren, maar Kortrijk moest de score eigenlijk doen oplopen. Verbauwhede redde een kopbal van Kovacs, en aan de overkant misten Mboyo, Capon en De Beule precisie. Zolang Kortrijk de wedstrijd niet besliste, bleef Lierse hopen op puntenwinst.

 Pas na de zeventigste minuut durfde Eric Van Meir alles of niets spelen, door achtereenvolgens Dequevy, Sonck en Cavens in te brengen. Maar het werd niets. Mboyo velde het verdict door een lage voorzet van Capon binnen te tikken voor de 3-1. Kortrijk schuift na de verdiende zege op naar de zevende plaats, Lierse blijft voorlaatste.