In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we over op het winteruur. Wie in die nacht moet werken, presteert ook een uur extra maar krijgt doorgaans geen extra uur loon uitbetaald. Dat zegt Christine Mattheeuws, voorzitster van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober schakelen we over op het winteruur. Drie wordt dan twee uur. De meeste mensen zullen een uur langer kunnen slapen, maar voor mensen die 's nachts werken, betekent de overschakeling naar het winteruur meestal ook een uur langer werken.

Moeten werkgevers hun werknemers voor dat extra arbeidsuur betalen? 'Dat probleem stelt zich in het merendeel van de gevallen niet', verduidelijkt Mattheeuws. 'De mensen die slechts 7 uur gewerkt hebben bij de overschakeling naar het zomeruur zullen nu opnieuw de dienst uitmaken.

'De meeste bedrijven zullen dezelfde mensen inschakelen die tijdens de overschakeling van het winter- naar het zomeruur hebben gewerkt. Toen hebben zij één uur minder gepresteerd. Lukt dat evenwel niet, dan moeten bedrijven dat negende uur uitbetalen', aldus Mattheeuws.

Indien het arbeidsorganisatorisch niet mogelijk is om dezelfde mensen aan het werk te zetten, zullen de werknemers die 9 uur presteren bij de overschakeling op het winteruur het normale loon ontvangen dat overeenstemt met 9 arbeidsuren.