Broos: 'Zulte Waregem moet opnieuw onoverwinnelijkheid uitstralen'
Hugo Broos met voorzitter Willy Naessens, voorzitter van Zulte Waregem. Foto: Belga
Het bestuur van Zulte Waregem heeft woensdagvoormiddag tijdens een persconferentie in het Regenboogstadion de 58-jarige Hugo Broos voorgesteld als nieuwe trainer. Broos volgt bij Essevee Bart De Roover op, die zondag in onderling overleg zijn contract liet ontbinden na het teleurstellende 0-0 gelijkspel op het veld van Lierse en tekende aan de Gaverbeek een contract voor anderhalf seizoen.

Er vielen de voorbije dagen heel wat namen van potentiële trainers (Trond Sollied, Jacky Mathijssen en Emilio Ferrera), maar voorzitter Willy Naessens ziet in Broos de ideale opvolger voor Bart De Roover en stak zijn bewondering voor de ervaren coach niet onder stoelen of banken.

'Het is niet de gewoonte van deze club om elk half jaar een nieuwe coach aan te stellen. Het afscheid van onze vorige trainer kwam er door een gezamenlijk falen. Het was immers niet enkel en alleen zijn schuld. Bij het zoeken naar een nieuwe trainer kwamen we al snel bij Broos uit. Hij heeft een pak ervaring en lijkt enorm gedreven. De toekomst van Zulte Waregem ligt in zijn handen zeker veilig', verklaarde Naessens de aanstelling van de nieuwe coach.

Ook Broos zelf heeft enorm veel zin om aan de slag te gaan aan de Gaverbeek. 'De voorbije 10 maanden was er amper belangstelling voor mij, dus ik was heel gelukkig met het telefoontje van Zulte Waregem. Het programma voor de komende weken oogt niet makkelijk, maar we zullen er zaterdag tegen Lokeren gemotiveerd aan beginnen', verduidelijkte de ex-trainer van onder andere Anderlecht en Club Brugge.

'Had het moeilijk met werkloos zijn'


'De laatste tien maanden waren zwaar. Ik had het moeilijk met het feit dat ik geen werk had', blikte Broos terug. 'Ik ging akkoord met het aanbod van Zulte Waregem omdat het een stabiele club is die niet vaak afwijkt van zijn visie. Bovendien heeft Zulte Waregem veel meer potentieel dan wat de club tot nu toe heeft laten zien. Ik moet er dan ook voor zorgen dat de ploeg opnieuw die onoverwinnelijkheid uitstraalt die zo kenmerkend was de laatste seizoenen.  Zulte Waregem is groot geworden dankzij zijn strijdlust en dat wil ik dus ook op het veld zien.Tot slot is er hier een structuur en organisatie neergezet die absoluut top is. Daarvoor moet ik ex-coach Francky Dury bedanken. Ik kan me dus volledig concentreren op het sportieve en dat is de ideale manier van werken', aldus Broos.

10 maanden zonder club

De 58-jarige Broos zit sinds eind november 2009 zonder club, nadat hij werd ontslagen als trainer en technisch directeur bij het Turkse Trabzonspor. De ex-international van Anderlecht en Club Brugge trainde eerder al RWDM (1988-1991), Club Brugge (1991-1997), Moeskroen (1997-2002), Anderlecht (2002-2005), Racing Genk (2005-2008) en het Griekse Panserraikos (2009).

De Roover was afgelopen zomer Francky Dury opgevolgd als coach van Zulte Waregem. Na 12 speeldagen staat de club op de 12e plaats met 12 punten. Zaterdag speelde Zulte Waregem 0-0 gelijk op het veld van Lierse.