Twee parketten doen onderzoek naar Vangheluwe
Roger Vangheluwe Foto: belga
De neef van Roger Vangheluwe heeft in augustus een klacht ingediend bij Brussels onderzoeksrechter Wim De Troy voor verkrachting en aanranding. Dat laat het parket van Brugge vrijdag weten in een persmededeling. Het nieuws raakte pas nu bekend. Twee parketten zijn dus bezig met de zaak-Vangheluwe.

De misbruikte neef van de pedofiele Brugse bisschop Roger Vangheluwe heeft op 3 augustus een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij onderzoeksrechter Wim De Troy, de man die ook Operatie Kelk heeft geleid met de veelbesproken huiszoekingen. De neef beschuldigt zijn oom van verkrachting en aanranding. Het slachtoffer deed dit via zijn advocaat Christine Mussche.

Volgens procureur Jean-Marie Berkvens van het parket van Brugge was hij niet op de hoogte van deze klacht. Het parket was na het ontslag van Vangheluwe in april begonnen met een opsporingsonderzoek op eigen initiatief. Tot vandaag onderzoeken het gerecht van Brugge én Brussel dezelfde feiten naast elkaar. Eerst moet duidelijk worden gemaakt wie het onderzoek verder zal voeren. Volgens procureur Berkvens is er dringend overleg nodig.

Dat overleg tussen het gerecht van Brugge en Brussel zal georganiseerd worden door de federale procureur. Procureur Berkvens zal niet met de pers communiceren over deze zaak tot de datum van het overleg bekend is.