Geybels naar rechter als ontslag geldig is
Foto: pn
Indien de plenaire Senaat beslist dat het ontslag van Kim Geybels rechtsgeldig is, stapt zij naar de burgerlijke rechter. 'Senator Kim Geybels werd immers gedwongen haar handtekening te zetten onder een document dat door de diensten van de senaatsvoorzitter was opgesteld', zegt de advocaat van Geybels.

De advocaat reageert daarmee op het bericht dat het ontslag van Geybels volgens de juridische dienst van de senaat rechtsgeldig is. Naar verluidt stelt de juridische dienst van de Senaat in een nota dat de Lummense spoedarts haar ontslag correct heeft ingediend en dat daar niet op kan worden teruggekomen.

Betrokken partij

Meester Filip van Bergen vindt dat de dienst het ontslag niet kan beoordelen omdat de Senaat betrokken partij is en omdat de juridische dienst onder het gezag van senaatsvoorzitter Danny Pieters staat.

'Met deze démarche tracht de senaatsvoorzitter zijn visie op een schijnbaar objectieve en onrechtstreekse manier bevestigd te zien.' In België is het de rechtbank die oordeelt over een geschil tussen twee partijen, voegt hij eraan toe.

Voor de advocaat zal de plenaire vergadering op 12 oktober ook politiek stemmen, zonder rekening te houden met de grond van de zaak. 'Indien de senaatsvoorzitter en zijn diensten niet correct handelen, zal de rechtbank over hun handelen moeten oordelen', besluit van Bergen.