Cipollini: 'Italiaanse ploeg maakt geen kans op WK'
Foto: *
Ex-wereldkampioen Mario Cipollini heeft uitgehaald naar de WK-selectie van bondscoach Paolo Bettini.

Volgens de flamboyante Italiaan heeft Bettini foute keuzes gemaakt en maakt de negenkoppige Italiaanse selectie voor het WK wielrennen in Geelong geen enkele kans om de regenboogtrui te veroveren.

Cipollini vergeleek de Italiaanse ploeg met de Squadra Azzuri op het voorbije WK voetbal. ‘Ook daar kozen ze voor de oudjes en ons WK was zwak. Bettini heeft de jongere renners bewust links laten liggen, want die hadden hem problemen kunnen bezorgen. Ik hoop dat het in Australië niet zo afloopt als in Zuid-Afrika. De keuze voor Bruseghin is vreemd. Hij heeft in het verleden zijn grote waarde bewezen, maar is hij nu wel fit? Daniele Bennati had een betere optie geweest. Hij etaleerde zijn vorm in de Vuelta en kan met Cavendish concurreren in een massasprint.’

Freire en Gilbert zijn de twee topfavorieten voor Cipollini. ‘Freire verstopte in de Vuelta en dan is hij op zijn gevaarlijkst.

‘Gilbert maakt een goeie indruk en hij heeft bewezen dat hij grote koersen kan winnen, als aanvaller of in een spurt’, besloot de ex-wereldkampioen van Zolder.