Hattrick Negrao tevergeefs
Foto: Belga
Met drie treffers in ruim een halfuur leek de Braziliaan Negrao Essevee al voor de pauze in de touwen te meppen. Na rust boog Zulte Waregem een 1-3 achterstand om tot een 4-3 winst. Na het 5-3 verlies tegen Gent een nieuwe monsterscore voor Essevee.

Pinto Junior Negrao Gleidionor Figueiredo. Een lange naam voor korte, doelpuntrijke metten. Althans dat dacht vrijwel iedereen na 45 minuten. De 23-jarige vinnige Braziliaan die eerder zijn tenten opsloeg bij Portugese en Braziliaanse clubs en vooral een bonte verzameling uitleenbeurten verzamelde, kreeg voor het eerst een startkans van De Boeck. Hij bedankte met een loepzuivere hattrick.

Na een kleine vijf minuten kuste een afstandschot van de vaardige aanvaller de bovenkant van de dwarsligger, maar zijn tweede poging likte wel de goede kant van het bovenste doelhout voor Germinal Beerschot. Net daarvoor had Sterckx de thuisploeg nochtans op voorsprong gebracht met een knap overhoeks schot. Maar de Negrao-show ging gewoon door.

Op een voorzet van Custovic bewees de Braziliaan ook over een goede linker te beschikken: hij devieerde het leer onhoudbaar voorbij Bossut. Zulte Waregem stelde daar een gekruist schot van Hyland en een verraderlijke voorzet van Colpaert tegenover, maar telkens kon Kaminski met een vingertje erger voorkomen voor de bezoekers. Net voor de koffie was het tijd voor Negrao III: Haroun plantte zijn kruin tegen een voorzet, maar de staak lag dwars. Helaas voor Essevee stonden nog twee G. Beerschotspelers te wachten en Negrao, jawel, kopte voorbij de doellijn.

Invallers doen het voor Essevee
Bart De Roover haalde na de rust Hyland en Habibou naar de kant voor Matton en Traoré. Na enkele halve kansjes viel de aansluitingstreffer ruim een halfuur voor affluiten. Matton zag zijn vrije trap rechtstreeks in doel belanden. De thuisploeg leek plots wel de versnellingspook gevonden te hebben. Chevalier zette zich door en schoof voorlangs. De Kielse Ratten stribbelden tegen met een vrije trap van Monteyne, die al bij al weinig problemen opleverde voor Bossut. Terwijl Germinal Beerschot op vinkenslag bleef liggen, verhoogde Essevee de druk. Nfor glipte voorbij enkele verdedigers, maar vond Kaminski op zijn weg. Enkele tellen later zelfde scenario, maar nu was de Kameroener wel aan het feest: de bal stierf in de linkerbovenhoek. Invaller Traoré bekroonde zijn eerste speelminuten na een adductorenblessure vier minuten voor affluiten met de winninggoal.