Evi Van Acker stijgt naar plaats 3 na 4e dag EK Laser Radial
Foto: Photonews
Zeilster Evi Van Acker blijft stijgen op het EK Laser Radial in het Estse Tallinn. Na de vierde wedstrijddag, donderdag, staat ze op een derde stek.

Van Acker, die in 2006 en 2007 de Europese titel binnenhaalde, eindigde donderdag derde in de zevende regatta en strandde in de achtste regatta op de vierde plaats.

Met 30 punten (het slechtste resultaat telt niet mee) klimt ze in het klassement van de vierde naar de derde stek. De leidersplaats blijft in handen van de Kroatische Tina Mihelic (11 punten), de tweede plek is voor de Britse Charlotte Dobson (29).

Van Acker vond dat er donderdag meer in zat. 'In de eerste race van de dag lag ik van het begin tot aan de laatste boei aan de leiding, tot ik op de finish een ongelofelijke stommiteit beging, vervolgens twee rondjes moest draaien en zo mijn eerste plek moest afstaan, een boot verloor, en pas als derde over de finish kwam. In de tweede race werd ik vierde, maar ook hier zat er meer in', verklaarde de Gentse op haar website. 'Er staan nog vier races op het programma in de gold fleet, dat wil zeggen de beste 44 tegen elkaar. Het spelletje begint nu pas echt eigenlijk.'