De Croo adverteert met open brief aan Franstaligen
Foto: photo news
Open VLD-voorzitter Alexander De Croo richt zich nu ook tot de Franstalige partijen met zijn vraag om een becijferd besparingsplan op tafel te leggen. In een open brief in een advertentie in Le Soir roept hij zijn collega's over de taalgrens op om in debat te gaan over een besparing van 22 miljard euro.

Alle Vlaamse partijen erkennen dat die inspanning nodig is, maar aan Franstalige kant werd het debat nog niet echt gevoerd.

'Wij, alle Belgische politici, staan voor een grote uitdaging. Een probleem van geld. 22 miljard om precies te zijn. Dat is het bedrag dat we zullen moeten besparen onder de volgende regering', luidt het in de boodschap. 'Die inspanning zal essentieel blijken indien we de solidariteit tussen de verschillende generaties willen vrijwaren.'

'Uiteindelijk zullen we de besparingen samen moeten doorvoeren', drukt De Croo de Franstaligen op het hart. Hij hoopt dat ook bij hen de komende dagen nog een 'sense of urgency' zal groeien, 'liefst al voor 14 juni'.

Bij de oproep hoort ook een website: www.22milliards.be. Daarop kunnen de Franstaligen alvast kennis nemen van de besparingsplannen van Open VLD.