Texaanse Remi Award voor 'De Smaak van De Keyser'
Foto: vum
De televisieserie 'De Smaak van De Keyser' van het Brusselse productiehuis Caviar werd dit weekend in Houston (Texas) bekroond met een Remi Award. Ook de Belgisch-Franse coproductie 'Copacabana' en 'SM-rechter', beide van Caviar, zijn gelauwerd of geselecteerd voor een festival. Dat meldt Caviar woensdag.

Het historische familiedrama van regisseurs Frank Van Passel én Jan Matthys viel eerder al in de prijzen op het Festival International de Programmes Audiovisuels in Biarritz met de FIPA d'OR Grand Prize voor Beste Serie. In Seoel ontving Marc Didden de Seoul Drama Award for Best Screenplay en werd de reeks ook genomineerd voor Beste Serie en Beste Regie. Op de Prix Europa van vorig jaar kreeg 'De Smaak van De Keyser' een Special Commendation voor Best TV Fiction.

In eigen land kreeg ze de Vlaamse Televisiester voor Beste fictieprogramma en Beste acteur (Matthias Schoenaerts).

De Belgisch-Franse langspeelfilm 'Copacabana' van Marc Fitoussi met Isabelle Huppert, Veerle Dobbelaere, Jurgen Delnaet, Marilou Mermans en Daniel Vidovsky werd geselecteerd voor de Semaine de la Critique op het Filmfestival van Cannes.

Ook 'SM-rechter' van regisseur Erik Lamens viel in de prijzen op het Roma Independent Film Festival en kreeg een speciale vermelding van de jury.