Standard nog steeds in de race voor Play-off 1
Foto: photo news
Landskampioen Standard is nog steeds niet uitgeteld voor Play-off 1, al hing hun lot wel aan een zijden draadje. De Rouches kwamen op het veld van Zulte-Waregem niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Anderlecht en Brugge wonnen hun wedstrijden van respectievelijk Racing Genk en Roeselare.

Teddy Chevalier scoorde al na amper twee minuten in Zulte Waregem-Standard, maar Axel Witsel kon tien minuten voor tijd de gelijkmaker scoren. Zulte Waregem en Standard zullen op de slotspeeldag nog volop aan de bak moeten voor het overige ticket voor Play-off 1.

Anderlecht haalde het op eigen veld van Racing Genk met 2-0 dankzij het veertiende doelpunt van Romelu Lukaku dit seizoen en een treffer van Tom De Sutter. Club Brugge won op het nippertje van hekkensluiter Roeselare dankzij een doelpunt van Dorge Kouemaha. Jonathan Blondel moest voor rust al met rood van het veld na een drieste tackle en na rust moesten ook Vidarsson en Van Loo bij Roeselare vroegtijdig de douches gaan opzoeken.

AA Gent won thuis tegen Charleroi met 2-1. Ederson bracht de bezoekers nog op voorsprong, maar Lepoint en Coulibaly zorgden nog voor de Gentse overwinning. KV Kortrijk velde Lokeren thuis met 3-1 via twee doelpunten van Ibou. Leko prikte tegen, maar Davy de Beule bracht de eindstand op het bord. Kortrijk verzekerde zich zo van een definitieve plaats bij de eerste zes.

STVV zette zijn positieve reeks voort en plaatst zich zo eveneens voor Play-off 1. De Truienaren stuurden Germinal Beerschot met een droge 2-0 naar huis na doelpunten van Sidibe en Onana. Westerlo ten slotte won van Cercle Brugge met 2-1. Liliu bracht Westerlo op voorsprong, maar Foley kon gelijkmaken. In de slotfase scoorde Cornelis onfortuinlijk tegen zijn eigen ploeg, waardoor de zege uiteindelijk nog naar de thuisploeg ging.