Een 48-jarige rolstoelgebruiker heeft donderdagochtend geprobeerd een Brusselse nachtwinkel te overvallen. De uitbater van de winkel was niet onder de indruk en duwde de overvaller buiten, waar hij door een voorbijrijdende politiepatrouille werd opgepakt.

De man was al voor andere feiten bekend bij het gerecht en is ter beschikking gesteld van het parket. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag.

De overvaller reed donderdagochtend kort na 07.00 uur de nachtwinkel op de Emile Jacqmainlaan binnen en bedreigde de uitbater en een klant met een mes. De winkelier was allesbehalve onder de indruk en duwde de overvaller met zijn rolstoel buiten. Daar haalde de rolstoelgebruiker een busje traangas boven en spoot het in de richting van de winkelier, maar door de wind raakte het gas niet tot bij het slachtoffer.

Een voorbijrijdende politiepatrouille merkte het gebeuren op en kwam tussenbeide. Toen ze hoorden dat de rolstoelgebruiker een overval had willen plegen, pakten ze hem op, ook al probeerde de man nog te beweren dat hij net de overvaller had ontwapend.