Vertragingen op spoor door acties
Foto: reuters
Treinbestuurders houden woensdagmorgen een 'langzaamaanactie' op de lijn Bergen-Brussel. Dat houdt in dat de treinen aan 60 km/uur rijden op deze verbinding, zo meldt infrastructuurbeheerder Infrabel. Dat zorgt voor enkele vertragingen.

Gisteren waren er ernstige problemen als gevolg van spontane acties bij treinbestuurders en -begeleiders naar aanleiding van het dodelijk treinongeval in Buizingen. Vandaag rijden alle treinen wel, maar mogelijk met vertraging.

In ’s-Gravenbrakel hebben zich zeven treinbestuurders ziek gemeld waardoor er ook vertragingen zijn op de lijn ’s-Gravenbrakel-Brussel. Door een probleem ter hoogte van Genval, wordt er woensdagmorgen op de spoorverbinding tussen Brussel en Ottignies vertragingen van 10 tot 15 minuten geregistreerd.

Sinds vanmorgen is er ook opnieuw treinverkeer mogelijk in Halle, maar alleen op de lijnen Moeskroen-Schaarbeek en Quévy-Brussel-Nationaal-Luchthaven. Deze laatste lijn is evenwel beperkt tot het station van Schaarbeek. Uitzonderlijk doen de treinen op deze lijnen het station Halle aan.

Ook het internationaal treinverkeer zou stilaan weer op gang moeten komen, hoewel Infrabel nog niet kon zeggen welke verbindingen hersteld zouden worden.