Jo ("met de banjo") De Clercq heeft zijn nieuwe functie als voorzitter van de vzw Vlaamse Podiumartiesten (Vlapo) opgenomen. Hij neemt de fakkel over van Luc Appermont. De voorzitterswissel werd officieel doorgevoerd tijdens de algemene vergadering van Vlapo dinsdagavond in Rumst, meldt de vzw in een persbericht woensdag.

Nieuwe voorzitter Jo De Clercq wil het werk van de vzw voortzetten en formuleert drie strijdpunten. Zo wil hij een "volwaardig halfuur Vlaamse top tien op Radio 2" en ijvert hij voor een "constante dialoog met alle mediaspelers en politici om de Vlaamse artiesten en hun repertoire" in de kijker te plaatsen. Ten slotte lanceert hij een oproep aan alle Vlaamse podiumartiesten om toe te treden tot Vlapo.

In juli 2008 werd de vzw opgericht als belangenplatform voor de verdediging, het behoud en de promotie van het Vlaamse lied. Luc Appermont, Daniël Gybels, Margriet Hermans, Micha Marah, Connie Neefs, John Terra en Johan Verstreken waren de initiatiefnemers. Vlapo telt naar eigen zeggen momenteel 70 leden.