Twee meisjes overlijden nadat dronken chauffeur inrijdt op fietsende studenten
Foto: Hendrik De Rycke
Twee meisjes zijn in Moortsele, een deelgemeente van Oosterzele, om het leven gekomen nadat een dronken bestuurder is ingereden op een groep van vier fietsende studenten. Een ander meisje is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Een vierde fietser werd bij de aanrijding lichtgewond. Dat bevestigt een woordvoerder van het Gentse parket.

De vier studenten kwamen van een studentendoop van de faculteit geneeskunde en reden met fluovestjes aan in de Vijverstraat in Moortsele op het fietspad links van de weg. Dat fietspad moet door fietsers uit de twee rijrichtingen worden gebruikt.

De bestuurder van de wagen, een 22-jarige man uit Gentbrugge, reed in dezelfde richting als de fietsers, aan de rechterkant van de weg. Volgens het parket schatte de chauffeur waarschijnlijk de bocht verkeerd in, waarbij hij de controle over het stuur verloor. Hij reed eerst in op een duiker, waarop de wagen naar links afweek en achter op de fietsers inreed.

Een 18-jarige meisje uit Sint-Genesius-Rode overleed ter plaatse, twee andere studentes raakten levensgevaarlijk gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een 17-jarig meisje uit Sint-Niklaas overleed in het ziekenhuis. De toestand van een ander meisje van 18 uit Mariakerke is nog steeds kritiek. De vierde student, een jongen, raakte licht gewond.

Volgens het parket was de bestuurder van de wagen licht geïntoxiceerd en reed hij vermoedelijk te snel. Zijn rijbewijs is ingetrokken.