Arseus, de leverancier van diensten en producten aan tandartsen, apothekers en dokters, heeft tijdens het tweede kwartaal van 2009 een omzetgroei geboekt van 10,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De omzet van het afgelopen kwartaal bedroeg 100 miljoen euro, zo meldt Arseus dinsdag in een communiqué.

De omzet over de eerste zes maanden bedroeg 190,1 miljoen euro, een stijging van 11,5 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

"Ondanks de ongunstige economische omstandigheden hebben alle divisies van Arseus bijgedragen aan de sterke omzetgroei van 10,6 procent (...) in het tweede kwartaal van 2009", verklaart Ger van Jeveren, topman van Arseus. Hij voegt er aan toe dat Arseus nauwelijks last heeft van de economische recessie.

De afdelingen Arseus Dental en Arseus Medical presteerden het best met een omzetstijging van respectievelijk 10,9 procent en 13,5 procent. De afdelingen Fagron en Corilus lieten een groei optekenen van respectievelijk 9,6 procent en 9,2 procent.

Voor 2009 verwacht het bedrijf een omzetgroei tussen 5 en 10 procent.