Het feestje voor de achttiende verjaardag van Enzo, de zoon van de West-Vlaamse staalconstructeur en ondernemer Joris Ide, is bepaald niet onopgemerkt voorbijgegaan. Het festijn hoefde niet onder te doen voor een jet-set-party in pakweg Cannes of Miami Beach.

Op de beelden, die woensdagmorgen van de videosite Youtube werden verwijderd, is te zien hoe de in het wit gehulde gasten arriveren in Porsches en Aston Martins. Ze doen zich te goed aan een overvloedig aanbod van drank en eten, terwijl de jarige (als enige in het zwart) een mini-racewagentje uittest en de dansvloer deelt met een schare beautiful people.

Onder de gasten ook bekend volk, onder wie Omega Pharma-baas Marc Coucke, komiek Jacques Vermeire en ex-miss België Annelien Coorevits.

Terwijl een indrukwekkende lasershow de dansvloer verlicht, leven enkele paaldanseressen zich uit met suggestieve bewegingen. Het feest bereikt een hoogtepunt met een optreden van Disco Bitch.

'Verkeerd signaal'

De vakbond is echter niet te spreken over het feestje. Van de 285 werknemers bij Ide zijn er dit jaar nog 15 ontslagen. Volgens Marc Boone van ABVV-metaal geeft werkgever Joris Ide een verkeerd signaal in volle crisistijd. 'In tijden als deze, waarin veel mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, kan je het als baas niet maken om overduidelijk te laten zien dat je het breed kan laten hangen', stelt hij in Het Laatste Nieuws.

Joris Ide zegt te begrijpen dat mensen zich zouden kunnen storen aan de praal van het feest voor zijn zoon en wil zich excuseren. Volgens hem was het feest echter niet overdreven. 'Enzo is mijn enige kind, ik zou normaal een feest van twee dàgen hebben gegeven voor hem. Juist door de crisis én om het gepraat van de mensen te vermijden, hebben we het verjaardagsfeest alsnog beperkt tot één dag.'