Advocaat Jo Vanderstraeten, provincieraadslid van Vlaams-Brabant en schepen uit Merchtem, stapt over van Open Vld naar Lijst Dedecker (LDD). LDD maakt zo zijn intrede in de Vlaams-Brabantse provincieraad en wordt actief in het derde schepencollege van Vlaams-Brabant, meldt de persdienst van LDD woensdagavond.

Vanderstraeten (49) is binnen de provincieraad van Vlaams-Brabant actief in de commissie ruimtelijke ordening, verkeer en mobiliteit en is in zijn gemeente Merchtem het langst zetelende gemeenteraadslid. Hij is er ook al jaren onafgebroken schepen.

Op dit moment is Vanderstraeten schepen voor onderwijs, ruimtelijke ordening, milieu, duurzaamheid en landbouw. Binnen Open Vld is hij voorzitter van de vzw Open Vld provincieraadsfractie Vlaams-Brabant. Op lokaal vlak blijft hij actief binnen het kartel Open Vld - GMB - sp.a - LVB.

Op vraag van Peter Reekmans, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant, zal Jo Vanderstraeten als co-lijstduwer fungeren. Samen met lijstduwer Dr. Hilde Thienpont-Vernaeve uit Asse zal hij bij de opvolgers de lijst afsluiten, luidt het nog.