Voormalig minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) heeft vragen bij de manier waarop de VRT professor kerkelijk recht Rik Torfs inschakelt in haar verkiezingsprogramma’s. "Ik ben nogal verwonderd. De VRT heeft toch voldoende talent in huis om dat zelf te doen", aldus Bourgeois.

Torfs, die ook bekend is van de VRT-programma’s "De Slimste Mens" en "Nooitgedacht", duikt binnenkort op in verschillende verkiezingsprogramma’s van de VRT. Zo zal hij bijvoorbeeld in het programma "De Stemming 09" samen met Siegfried Bracke een week lang politici interviewen.

Geert Bourgeois stelt zich daar vragen bij. "Los van de bedenkingen die je kan maken rond de politieke objectiviteit en onpartijdigheid van Torfs, moet je toch stellen dat de VRT voldoende knappe koppen in huis heeft om die presentatie zelf te doen. Er is bij de openbare omroep toch voldoende talent om dat niet te moeten uitbesteden", aldus Bourgeois.

Hij meent ook dat het inzetten van Torfs ingaat tegen de geest van de beheersovereenkomst met de VRT. "Daar staat in dat de VRT zelf moet instaan voor alles wat te maken heeft met nieuws en duiding".