Regisseur Oliver Stone (62) gaat, 22 jaar na de première van "Wall Street", een vervolg breien aan zijn iconische financiële thriller, zo meldt het vakblad Hollywood reporter. De hoofdrol is opnieuw weggelegd voor Michael Douglas, die in het origineel de met een Oscar bekroonde rol van zijn leven speelde als Gordon Gekko, de keiharde, scrupuleuze "corporate raider". Rijzende ster Shia LaBeouf wordt mogelijk de jonge tegenspeler van de 64-jarige veteraan.

Over de inhoud van "Wall Street 2" (de werktitel) is niets bekendgemaakt. In het eerste deel maakte de gehaaide Gekko ge- en misbruik van het financieel groentje Bud Fox (Charlie Sheen) om aan verboden inside-informatie en aldus aan een miljoenengewin te komen. Fox slaagt er uiteindelijk in, Gekko achter de tralies te krijgen. Naar verluidt laat scriptschrijver Allan Loeb deel twee beginnen met de vrijlating van Gekko en diens herintroductie in de financiële wereld.

Een vervolg op "Wall Street" stond al jaren in de steigers. Interessant is dat het vervolg er komt op een moment dat de hele wereld in een financieel-economische crisis verkeert, mede veroorzaakt door de neoliberale Gekko’s uit de echte wereld. Of Gekko zich anno 2009 nog kan veroorloven om met zijn credo "Greed is good" uit te pakken, is dan ook hoogst twijfelachtig.