Vlaamse ombudsman Paul Arteel neemt ontslag
Paul Arteel volgt Bernard Hubeau op, die vorig jaar ontslag nam als Vlaamse ombudsman. Wouter Van Vooren Foto: © Wouter Van Vooren
 Paul Arteel neemt ontslag als Vlaamse ombudsman. Dat heeft hijzelf bevestigd. Naar verluidt had Arteel een slechte evaluatie gekregen, heeft de redactie uit goede bron vernomen. Arteel werd nog geen jaar geleden aangesteld aan het hoofd van de Vlaamse ombudsdienst.
Arteel zal morgen zijn ontslagbrief indienen bij het Vlaams parlement. Volgens de ombudsman zelf komt het ontslag er 'in onderling overleg'. 'Ik heb mij bezonnen over waar ik mee bezig ben en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dit niet verder kan doen', zegt Arteel.
      
Arteel legde pas in september vorig jaar de eed af als Vlaamse ombudsman. Hij was na een selectieprocedure uitgekozen om Bernard Hubeau op te volgen. Hubeau was de eerste Vlaamse ombudsman.
 
Het mandaat van de ombudsman duurt normaal gezien zes jaar.  Eens het ontslag officieel is, zal het Vlaams parlement een nieuwe selectieprocedure moeten opstarten.