De raad van bestuur van Fortis holding zal vanaf nu bestaan uit acht leden. Nadat de benoeming van vijf nieuwe bestuurders dinsdag al was goedgekeurd in Gent, kregen de vijf ook woensdag in Utrecht een ruime meerderheid van de aandeelhouders achter zich. Net als in Gent werden alle bestuurders wel een kwijting geweigerd.

Frank Arts kreeg 93 procent van de stemmen, Guy de Selliers de Moranville ruim 96 pct, Roel Nieuwdorp 99,4 pct, net als Lionel Perl. De Chinees Jin Shaoliang, die niet op de vergadering aanwezig was maar een videoboodschap had voorbereid, kreeg 92 pct van de stemmen.

Zij vervoegen tot in 2011 de raad van bestuur, die al bestond uit Karel De Boeck, Jozef De Mey en Jan Zegering Hadders.

De algemene vergadering stemde ook in (99,6 pct) met het voorstel om de raad van bestuur uit maximaal elf leden te laten bestaan.

De vraag om kwijting te verlenen aan de leden van de raad van bestuur voor het boekjaar 2008, is afgekeurd. Slechts 46,22 procent van de aandeelhouders stemde voor.

Bij een kwijting worden de bestuurders ontlast van hun verantwoordelijkheid voor hun daden als bestuurder. Aangezien 2008 een bewogen jaar was voor Fortis, waarbij heel wat vragen gesteld zijn over de verantwoordelijkheid van het bestuur, riepen verschillende belangenverenigingen op om zeker geen kwijting te verlenen. Op die manier kan men achteraf nog procederen tegen de bestuurders.