Woensdag 29 april - slot. De Bel20 index heeft vandaag een winst geboekt van 1,6 procent. Nyrstar en de bankaandelen wonnen terrein. Het is in Brussel de eerste winst van de week.

Bekijk de beurskoersen

De zinkgroep Nyrstar was een opgemerkte stijger, met 10,2 procent tot  4,54 euro. Het bedrijf wil vanaf 2010 de kosten terugdringen met 50 miljoen euro per jaar. Analist Wouter Vanderhaeghen van KBC noemt dat in een rapport een goede zaak.
 
KBC boekte een mooie winst van 6,4% tot 16,19 euro. De Vlaamse groep profiteerde mee van een algemene ontspanning bij de bankaandelen. Verschillende analisten zeggen dat de risico's van de sector de voorbije weken afgenomen zijn. Ook Dexia deed het goed, met een winst van 2,3 procent tot 3,84 euro. Fortis was nog geschorst omwille van de aandeelhoudersvergadering in Utrecht.
 
UCB verloor 2,7% tot 21,3 euro, het derde dagverlies op rij. De farmagroep kreeg een lager koersdoel bij Deutsche Bank (23,5 in plaats van 25 euro).
 
Anheuser-Busch InBev kon een derde keer stijgen, met 2,9% tot 23,28 euro. De brouwers is volgens de Wall Street Journal van plan om flink te snijden in zijn advertentiebudgetten. 
 
Op de brede markt wint de kankerbestrijder International Brachytherapy (IBT) 15% tot 3,16 euro. Eckert & Ziegler en SMI Steglitz MedInvest moeten van de Belgische beursoverheid een overnamebod uitbrengen van 3,47 euro per aandeel.