Definitief uitstel voor tapijtenfabrikant Louis De Poortere
DOORNIK - De rechtbank van koophandel van Doornik heeft donderdag een definitief uitstel van betaling van de schulden verleend aan tapijtenfabrikant nv Louis De Poortere uit Moeskroen. Het uitstel loopt tot juli 2008. Tweehonderd werknemers kunnen er dus blijven werken.
De rechtbank keurde het herstelplan van het bedrijf goed en gaf een definitief uitstel van betaling van de schulden tot 20 juli 2008. Op 23 januari dit jaar had de rechtbank van koophandel de tapijtenfabrikant zes maanden uitstel van betaling van zijn schulden gegeven na een aanvraag tot concordaat.

Twee commissarissen, die in januari werden aangeduid, moesten tijdens de zes maanden van uitstel uitmaken of een herstelplan leefbaar was en of het bedrijf kon voortbestaan. Louis De Poortere stond voor zo’n 15 miljoen euro in het krijt bij onder meer de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, een aantal leveranciers en de fiscus.

Schuldeisers

De schulden werden tijdens de periode van zes maanden uitstel bevroren. Afgelopen dinsdag nam de rechtbank van koophandel kennis van het standpunt van de schuldeisers tegenover het herstelplan. Van de 242 schuldeisers waren er 172 aanwezig of lieten zich vertegenwoordigen. De rechtbank registreerde de goedkeuring van het plan door 166 schuldeisers en een weigering door 6 andere.

Bij Louis De Poortere, gespecialiseerd in de productie van tapijt van hoge kwaliteit, werken nog zowat 200 mensen. De zetel van het bedrijf bevindt zich in Moeskroen, maar de productie gebeurt vooral in Aalbeke.