Fris Brussels sluit matig seizoen mooi af
Met een mooie zege tegen vice-kampioen Genk sluit FC Brussels een bescheiden seizoen af. Tevens voetbalde de thuisploeg de rampzalige nederlaag in de Brusselse derby van zich af. Een uitgeblust Genk kon alleen het eerste halfuur nog even de schijn ophouden.
Brussels-trainer Cartier pakte het op papier althans offensiever aan dan vorige week tegen Anderlecht. Kalulika en Matumona namen hun stek in ten nadele van de gekwetsten Colpaert en Bouchouari. Bij Genk vond Broos het tijd voor jong talent. Op de bekerpartij in Anderlecht na mocht Sinan Bolat voor het eerst deze competitie onder de lat. Voorin mocht de beloftevolle Jelle Vossen zijn kunnen tonen.

Op het kwartier volstond een buffelstoot aan de eerste paal van Ljubojevic op assist van wie anders dan Soetaers voor de 0-1. Die voorsprong liet Genk toe de wedstrijd op routine te controleren. Bij Brussels was het aanvankelijk vooral de harde supporterskern die opviel door uit onvrede met de wanprestatie in Anderlecht pas tien minuten na de aftrap de tribune te betreden. Tot Genk rond het halfuur al te relax ging voetballen en de thuisploeg zijn kans rook. Téhoué strafte een misverstand tussen Caillet en Bolat bijna af maar zag zijn kopbal via de paal buitengaan. Owona trof het zijnet en twee minuten later was het raak. Alweer Téhoué trapte een laag afgeweken schot van Gorius binnen.

Lakse bezoekers
Brussels vond zichzelf terug en ging daardoor na rust gedurfder voetballen. Genk geraakte niet uit zijn lakse houding en moest zowaar achteruit. Was er eerst nog appel voor handspel van Mikulic in de rechthoek dan zorgde Gorius even later met een strakke schuiver voor een op verdiende voorsprong. Culek was vanuit een moeilijke positie op aangeven van Matumona dicht bij een derde Brusselse treffer. Zijn kopbal strandde op de paal.

De Limburgers vonden geen antwoord en konden slechts één schamele keer tegenprikken. De kopbalsterke Ljubojevic dook een voorzet van Van Dooren naast.

Het team van coach Cartier rook de zege en toen de ingevallen Iakovenko kapitein Culek omver duwde in de rechthoek wees spelleider Ver Eecke resoluut naar de stip. Matumona klaarde de klus. In de slotminuten kreeg de het hele seizoen geblesseerde Haydock tot groot jolijt van de supporters zijn eerste speelminuten. Voor scheidsrechter Ver Eecke was het zijn laatste partij in eerste klasse.