Het aantal miljonairs is vorig jaar in China nog sterker gestegen dan in 2005. Volgens de studie 'Rijkdom in Azië-Pacific' van Merrill Lynch en Capgemini telde het Aziatische land in 2006 345.000 miljonairs.
Hun aantal steeg in 2006 met 7,8 procent, in vergelijking met 6,8 procent in het jaar ervoor.

In hun tweede jaarlijkse rapport over de rijkdom in Azië wijst de Amerikaanse zakenbank en de Franse groep raadgevers en technologische diensten erop dat China het tweede belangrijkste aantal mensen telt van wie de netto activa meer dan een miljoen dollar bedragen, de waarde van hun hoofdverblijfplaats en hun consumptioegoederen niet meegeteld.

Die Chinezen vertegenwoordigen 13,4 procent van de miljonairs uit de onderzochte regio en 20,6 procent van hun fortuin. China wordt alleen voorbijgestoken door Japan, dat 43,7 procent van deze rijkdom vertegenwoordigt.

De gemiddelde waarde van hun vermogen wordt geschat op 5 miljoen dollar, tegen 3,3 miljoen op de Azië/Pacific schaal en 3,9 miljoen op wereldschaal. Volgens de analisten van Capgemini en Merril Lynch is de rijkdom in de regio gekoppeld aan de snelle economische groei, die geleid wordt door China en India.