BORDEAUX - Standard Luik heeft donderdag zijn heenwedstrijd in de tweede ronde van de UEFA-beker met 2-0 verloren in het Franse Bordeaux. Beide doelpunten werden voor de rust gemaakt. Pauleta opende de score in de 5e minuut vanop de penaltystip na een fout van Okpara. Christian legde in de 33e minuut de eindscore vast.
De wedstrijd begon heel slecht voor Standard, met in de vijfde minuut een strafschop voor Bordeaux na een fout van Okpara op Christian. De Portugees Pauleta zette de penalty om. Standard probeerde te reageren, maar kon enkel dreigen in de tiende minuut via een schot van Meyssen, dat in de handen van doelman Ramé terecht kwam.

Het was Bordeaux dat de betere kansen had met pogingen van Vikash Dhorasoo (15.), Alexei Smertin (20.) en Pauleta (23.). In de 28e minuut kon Fouhami Pauleta nog van de 2-0 houden, maar vijf minuten later was het dan toch zover via Christian, na een actie van Bonnisel op links.

In de tweede helft neutraliseerde de verdediging van Bordeaux alle pogingen van Standard om nog tot een doelkans te komen. Het was de Franse club die nog het meest dreigde, en de uitslag had nog zwaarder kunnen zijn als Pauleta (57.) en Christian (58.) hun kansen niet gemist hadden.

Naar het einde van de wedstrijd toe speelde Bordeaux meer en meer op zekerheid, en Standard slaagde er slechts twee minuten voor tijd in om eens gevaarlijk te zijn. Goossens zag zijn schot echter naast gaan.