KIEV - Club Brugge heeft zijn heenwedstrijd in de tweede ronde van de UEFA-beker van CSCA Kiev gewonnen met 0-2. Beide doelpunten kwamen op naam van aanvoerder Gert Verheyen. Hij opende de score in de 33e minuut en legde net na rust (47.) de eindstand vast.
Brugge domineerde de eerste helft, maar dat resulteerde de eerste 25 minuten in weinig gevaar. Het was daarentegen Kiev dat voor de beste doelpoging zorgde met een afstandsschot van Zakarlyuka dat door doelman Nemec overgetikt moest worden.

Rond het halfuur creëerde Brugge wel enkele goede kansen met eerst een actie van Sillah en Van der Heyden op links, resulterend in een hoekschop, die door Clement overgekopt werd. Daarna moest de Oekraïnse keeper Kernozenko een goede redding uit de mouw schudden op een vluchtschot van Mendoza van aan de rand van het strafschopgebied, en na 33 minuten viel dan toch het doelpunt. Na een hoekschop werd de bal door Van der Heyden terug in het pak gegooid, en in een rommelige fase kon Verheyen binnenschieten.

Het laatste kwartier bracht nog weinig hartverwarmends met enkel een goede counter van Brugge, maar door een slechte balaanname van Verheyen leidde dit tot niets.

De tweede helft begon heel goed voor Club Brugge: Verheyen kon zich, na een fout van Kirlik, vrijspelen in het strafschopgebied en overhoeks de 0-2 binnenschieten.

Brugge domineerde rustig de partij tot Kiev na twintig minuten zich beter in het spel kon werken. Eerst kon Nemec nog redelijk gemakkelijk een schot van Mikadze onder controle houden, maar na een 70-tal minuten moest hij toch alles uit de kast halen om een gelobde kopbal van Kosirin over te tikken, en vlak daarop een schot van Zakalyuka tegen de paal te deviëren.

In het laatste kwartier kon Brugge weer wat meer de greep op de wedstrijd krijgen; beide ploegen kwamen er nog enkele keren goed uit, maar echt grote kansen kwamen er niet meer.