BERLIJN - In Duitsland zijn al drie doden geteld door de orkaan Kyrill. Een 18 maanden oude peuter stierf in München nadat hij onder een terrasdeur terechtkwam, die door de hevige wind was weggeblazen. Het kind werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De ouders zijn in shock. Elders in Duitsland kostte de storm het leven aan een 73-jarige man. Eerder kwam al een bestuurder om het leven nadat hij tegen een boom reed.

In Essen, in het westen van het land, werd de brandweer meerdere malen opgeroepen voor omgevallen bomen en ondergelopen straten en kelders. Tegen Oldenburg, in het noorden, kwam een lege vrachtwagen als gevolg van de sterke wind op de middenberm van de snelweg A1 Dortmund-Hamburg terecht.

In de dichtbevolkte regio Noordrijnland-Westfalen worden donderdag ook hevige regens verwacht. Alle kleuterscholen blijven er vandaag gesloten.In Düsseldorf sluiten alle scholen dan weer vroeger dan normaal de deuren.

Tegen de grens met Denemarken is het ferryverkeer dat de Friese eilanden in de Noordzee aandoet, beperkt. In deze kuststreek worden rukwinden van 140 kilometer/uur verwacht. Het waterniveau zou volgens voorspellingen 2,5 meter stijgen in vergelijking met het gemiddelde.

Meer naar het zuiden toe werden rukwinden van 119 kilometer/uur geregistreerd in Feldberg, het hoogste punt van het Zwarte Woud.

De ergste storm, die het hele land zal treffen, wordt verwacht tussen 15 uur en 23 uur. De autoriteiten hebben de bevolking alvast aangeraden thuis te blijven en hun auto niet in de buurt van bomen te parkeren. Ook vragen ze bloembakken en ander tuinmeubilair van terrassen en balkons te verwijderen.