ANTWERPEN - Freddy Van Gaever, Antwerps zakenman en oprichter van Van Gaever Airlines, heeft nog geen Air Operator Certificate (AOC), af te leveren door het Bestuur van de Luchtvaart. Toch zegt hij door te gaan met het opstarten van VG Airlines.
Van Gaever komt daarmee terug op eerdere dreigementen dat hij alle plannen in de koelkast zou stoppen als het AOC vrijdag niet was afgeleverd.

Freddy Van Gaever over het doorbreken van de deadline: "Ik begrijp het Bestuur van de Luchtvaart wel. De documenten moeten in orde zijn. Wij hebben dag en nacht gewerkt om alles klaar te hebben. Ik hoor dat dit nu ook gelukt is. Wij zullen alle gevraagde documenten afleveren, van bewijzen van goed zedelijk gedrag tot een echt businessplan. Ik dacht dat dit onnodig was, maar het moet. Dus zullen wij ons schikken naar deze Europese verplichting."

1 maart blijft voor Freddy Van Gaever de datum voor de maidentrip. Vanaf die dag wil hij elke namiddag met een Airbus naar New York (JFK Airport) en later ook naar Boston vliegen.