Film Submission 2 gaat over positie homo's in islam
Foto: edm
DEN HAAG - Het Nederlandse Tweede Kamerlid Hirsi Ali van de conservatiefliberale regeringspartij VVD heeft het script voor Submission 2 af. Het vervolg op de film die ze samen met de vermoorde Theo van Gogh maakte, gaat over de discriminatie van de homo's binnen de islam. Een VVD-woordvoerster heeft dat vandaag bevestigd.

Submission 1 was een aanklacht tegen de onderdrukking van vrouwen in de islamitische cultuur. In Submission 2 worden de hoofdrollen gespeeld door mannen, onder wie een homoseksueel. ,,Ik stel de positie van homo's in de islam ter discussie. In de film worden zij schepselen van Allah genoemd’’, aldus Hirsi Ali vandaag in de Volkskrant.

Een team van regisseurs en acteurs heeft zich al bij Hirsi Ali gemeld om aan de film mee te werken. Volgens Hirsi Ali hebben ze dat niet zozeer gedaan omdat ze het met haar boodschap eens zijn, maar omdat ze vinden dat een dergelijke film in Nederland moet kunnen worden gemaakt.

Wie de medewerkers aan de film zijn blijft geheim. Ze worden onherkenbaar in beeld gebracht en er komt geen titelrol. Submission 2 moet in de loop van 2006 uitkomen.