Interview met moordenaar John Lennon voor het eerst uitgezonden
Foto: rr
NEW YORK - De opnames waarin Mark Chapman, de man die in 1980 John Lennon vermoordde, tekst en uitleg geeft bij de moordpartij zullen morgen voor het eerst op de Amerikaanse zender NBC worden uitgezonden.

,,Ik handelde als het ware onder dwang. Het was als een trein die niet meer kon stoppen’’, aldus Chapman. Ex-Beatle John Lennon werd 25 jaar geleden op 8 december 1980 neergeschoten voor zijn woning in New York.

Auteur Jack Jones gebruikte de interviews, die hij in 1991 en 1992 van Chapman afnam voor zijn boek 'Let Me Take You Down'. Buiten een kort fragment werden de opnames van de interviews nooit openbaar gemaakt. De Amerikaanse nieuwszender NBC heeft nu beslist om de beelden vrijdag uit te zenden.

De nu 50-jarige Chapman kreeg voor de moord levenslang. Hij diende al verschillende verzoeken tot voorwaardelijke invrijheidstelling in, maar die werden tot nu toe allemaal afgewezen. Ook Yoko Ono, de weduwe van John Lennon, wil dat Chapman achter de tralies blijft. Volgens haar vormt hij een gevaar voor de zonen van Lennon, Sean en Julian.