Tom Boonen krijgt Nationale Trofee voor Sportverdienste
Foto: ap
De jury van de Nationale Trofee voor Sportverdienste heeft de prijs vanmiddag op het Brusselse stadhuis toegekend aan wielrenner Tom Boonen. De 25-jarige wereldkampioen, die dit jaar ook de dubbel Ronde van Vlaanderen/Parijs-Roubaix lukte, volgt op de erelijst zijn collega-wielrenner Axel Merckx op.

De Nationale Trofee voor Sportverdienste kan slechts één keer in een sportcarrière gewonnen worden.

De manager van Tom Boonen, Paul De Geyter van SEM, noemde het behalen van de titel ’Nationale Trofee voor Sportverdienste’, van Tom Boonen geen verrassing. ,,Volgens mij was Tom een van de uitgesproken, zoniet de meest uitgesproken kandidaat. Natuurlijk is het een hele eer voor hem. Het zal dit jaar nog trofeeën regenen voor Tom. Ondanks zijn status blijft hij het nog allemaal heel leuk vinden en is hij soms nog verrast dat hij uitblinkt in dergelijke verkiezingen. Dat siert de mens Tom Boonen", zegt manager Paul De Geyter.

Voor manager Patrick Lefevere, van Quick Step-Innergetic, is het de tweede keer dat een renner uit zijn team de toekenning van de titel ’Nationale Trofee voor Sportverdienste’ krijgt. ,,Eerder al viel deze eer te beurt aan Johan Museeuw. Nu behaal ik dit met Tom Boonen voor de tweede keer in mijn carrière. Het is een verdiende uitslag denk ik. Wat Tom dit jaar allemaal heeft laten zien, is ongelooflijk, wellicht daarom ook de keuze van de jury. Het is knap om deze trofee al te pakken op, zeg maar, jeugdige leeftijd. Die titel valt je immers maar één keer in je leven te beurt", stelde Patrick Lefevere.