BRUGGE - De politie van Brugge heeft woensdagavond drie jongeren van 16, 17 en 19 jaar opgepakt in Brugge. Het drietal wordt verdacht van minstens acht brandstichtingen die de voorbije weken in de omgeving plaatsvonden.
Telkens werd ofwel een vuilnisbak ofwel een papiercontainer in brand gestoken. Het parket heeft de aanhouding van de drie gevraagd. De politie pakte de jongeren woensdagavond op nadat ze opnieuw een vuilnisbak hadden in brand gestoken in de Gerard Davidstraat in Brugge. Door de brand werd de luifel van een plaatselijke basisschool beschadigd. De jongeren vluchtten alledrie met hun fiets in een andere richting.

De politie zette onmiddellijk de grote middelen in en kon het trio iets verder op een parking van een warenhuis oppakken. De minderjarige daders werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. De derde werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.

Twee wagens uitgebrand in Menen

In Menen zijn in vannacht twee wagens uitgebrand. Dat meldt het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken.

,,De feiten betroffen telkens geïsoleerde daden die niet gepaard gingen met samenscholingen en die door de lokale brandweer- en ordediensten adequaat werden beheerd'', aldus het Crisiscentrum.

In Zonhoven, Houthalen, La Louvière en Gosselies was er telkens brandschade aan een voertuig. In Oostkamp werd een poging tot brandstichting vastgesteld. In Ransart was er brandschade aan een aanhangwagen. In Dampremy werd eveneens brand vastgesteld aan een gestolen voertuig. In Luik was er brandstichting in een garage en vernieling van een bushokje in Grâce-Hollogne. In een school in Châtelineau was er beperkte schade door brand in een vuilnisbak.