Vannacht stond in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA) de clash tussen de legendarische coaches Phil Jackson (LA Lakers) en Larry Brown (New York Knicks) op het programma. Jackson haalde het dankzij zijn sterspeler Kobe Bryant, die voor de thuisploeg 42 punten liet optekenen, wat de Lakers een 97-92 overwinning opleverde.
,,Kobe is een speciale speler. Hij zette een onvoorstelbare prestatie neer vanavond'', loofde Lakers-center Chris Mihm, zelf goed voor 14 punten en 9 rebounds, zijn ploegmaat. ,,Kobe is Kobe. En bovendien hebben ze een coach die fenomenaal is'', wist Larry Brown.

Voor de Lakers was het de vierde zege in acht wedstrijden. Daarmee staan ze derde in de Pacific Division. New York blijft krasselen en leed al zijn zesde verliespartij in acht matchen. In de Atlantic Division doet alleen Toronto slechter. De Raptors verloren woensdagnacht met 115-121 van Philadelphia en wonnen dit seizoen nog geen enkele van hun acht wedstrijden. Alleen Atlanta (0 op 7 in de Southeast Division) doet even slecht.

Bij de 76ers was Allen Iverson goed voor 42 punten. Daarmee overschreed hij de magische grens van 17.000 punten in de NBA. Shaquille O’Neal, Gary Payton en Clifford Robinson zijn de enige nog actieve spelers die beter doen dan Iverson. ,,Het enige wat telt, is of het team wint of niet. Of je zelf goed of slecht speelt, is niet belangrijk, zo heb ik geleerd tijdens mijn carrière'', verklaarde een nuchtere Iverson.