Zulte Waregem heeft een uitstekende zaak gedaan in de play-offsrace. Goals van Chevalier, Roelandts en Makiese sloegen rechtstreekse concurrent Germinal Beerschot keihard tegen het vilt.
Zowel Essevee als G. Beerschot puurden negen punten uit de laatste vier duels. Reden genoeg voor beide trainers om geen verrassende ingrediënten toe te voegen aan hun vertrouwde tactische recept. Cruz (enkel) en Clement (contractuur) raakten opgelapt.

Al na drie minuten kwam N'For enkele teenlengtes te kort om een voorzet-schot van Chevalier binnen te glijden. Berrier trapte met links over, een voor de rest onzichtbare MacDonald trapte aan de overkant net naast met buitenkantje rechts.

Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, moest Bossut zich volledig strekken om het leer uit zijn muit te ranselen, na een duel tussen Tshibuabua en D'Haene. Net voor halverwege de eerste periode knikte diezelfde D'Haene moederziel alleen op Pacovski. Taravel miste onbegrijpelijk in de rebound. Bij de bezoekers bleef Tshibuabua als enige zijn belagers aan de praat houden. Bossut moest een voetje steken tussen een knal van de jonge Congolees. N'For kon een prima actie en dito voorzet van Buysse niet afronden. Enkele tellen later was het wel van dattum voor de gastheren. De kleine Chevalier kon voor de derde keer op rij scoren met de kruin. Het thuispubliek was nog niet helemaal gaan zitten of Roelandts nette de tweede roos van de avond: N'For legde achteruit en de ex-Kielse rat mikte zijn eerste van het seizoen laag in de korte hoek.

Alwéér Makiese Essevee ging na de koffie door op zijn positieve elan, de bezoekers bleven in hetzelfde bedje ziek aanmodderen. Roelandts knikte randje buitenspel richting penaltystip, een Germinal Beerschotspeler kon erger voorkomen door over de achterlijn te werken. N'For pegelde op doel, Roelandts stifte nipt buitenspel de afgekeurde rebound binnen.

Daerden greep in op het uur door Rits de wei in te gooien voor Cruz. Clement kopte een vrije schop op Bossut. Het meeste doelgevaar bleef echter rood-groen kleuren. Makiese kon een puike pass van Roelandts niet verzilveren. Even later deed de Fransman met Congolese roots dat wel: hij schoof ijzig kalm onder Pacovski binnen, zijn zesde in vijf matchen. En nog was het niet over: Chevalier omspeelde de bezoekende goalie en legde zijn tweede van de avond tegen de touwen. Een KO gemept Germinal Beerschot kon de eerste clean sheet van Essevee niet meer bekladden in de slotfase.