ANTWERPEN - Vanaf morgen wordt er meer hinder verwacht op de Antwerpse Singel door de afbraak van de tijdelijke bruggen en de herinrichting van de kruispunten. Automobilisten krijgen de raad om zoveel mogelijk gebruik te maken van de Antwerpse ring. Dat meldt Nick Orbaen, woordvoerder van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).
Sinds 3 april is de Singel richting Noord volledig onderbroken door de afbraakwerken aan de Plantin- en Moretuslei en de Jan Van Rijswijcklaan. Tijdens de paasvakantie bleef de verkeershinder relatief beperkt, maar dat zal vanaf dinsdag wellicht anders zijn.

De werken aan voornoemde kruispunten zullen nog tot begin mei duren. In de nacht van 28 en 29 april wordt de autobrug aan de Posthoflei afgebroken. De daaropvolgende nacht is de fietsersbrug aan de Posthoflei aan de beurt. De Borsbeekbrug wordt in de nacht van 6 op 7 mei afgebroken. Als laatste is de brug aan de Grotesteenweg aan de beurt. Die moet er in de nacht van 3 op 4 juni aan geloven.

Tijdens de werken is de Singel richting Noord volledig afgesloten. Plaatselijk verkeer moet de omleidingen volgen. Het doorgaand verkeer gebruikt best de Antwerpse ring. De afbraak van de bruggen en de herinrichting van de kruispunten zullen naar alle verwachting tegen het bouwverlof van juli 2006 afgerond zijn.

Meer informatie over de werken aan de Singel is gratis te verkrijgen via de Vlaamse Infolijn op het telefoonnummer 0800/3 02 01 (elke werkdag van 9 tot 19 uur)