Super-Bosko zet strafschopmissers zelf recht
Foto: photo news
Met een 4-1-zege, de grootste winst sinds november, nestelt Club zich iets steviger in het spoor van AA Gent en Standard. Ondanks twee gemiste strafschoppen van Balaban nam Club makkelijk de maat van Brussels. Balaban en Daerden maakte elk twee goals.
Kon Club Brugge eindelijk nog eens twee competitiewedstrijden na elkaar winnen? Een vraag die iedereen zich stelde, te meer het dit seizoen slechts twee keer lukte en al geleden was van begin december. Dankzij en ondanks Bosko Balaban was het antwoord ja. Zo kruipt blauw-zwart dichter bij de top vier en kan het eindelijk weer iets rustiger ademhalen. De storm van de voorbije weken is voor even gaan liggen.

Club trapte van bij de start op het gaspedaal. Een kopbal van Clement kende geen succes. Patrick Nys, de enige van Brussels die zijn originele uitrusting aan had, onderscheidde zich tevens op een knal van de alweer erg bedrijvige Van Heerden. De mooiste kans om Brussels meteen op achterstand te zetten, was er voor Bosko Balaban. De Kroaat werd in de zestien onderuitgehaald door Petö en ging zelf achter de bal staan. Zijn strafschop trof de paal.

Niet getreurd, wat Balaban van op zestien meter niet lukte, deed hij wel vanaf ruim twintig passen. Zijn vrijschop verdween naast Nys tegen de touwen. Een tweede goal voor Super-Bosko zat erin maar hobbelde voorlangs over de achterlijn. Al een geluk dat Balaban zo gretig speelde, want zijn maatje Salou kon zijn tomeloze inzet niet omzetten in succes. Kenmerkend was hoe hij een knappe inspanning van Gvozdenovic, in verdedigend opzicht minder indrukwekkend, verknalde.

Een uitermate lam Brussels, dat na een 2 op 12 weer naar de onderste regionen was afgezakt, beperkte zich tot afwachtend voetbal maar kon nauwelijks een tegenaanval op gang brengen. De hertimmerde defensie van Club ving Bangoura goed op en moest alleen een halfslachtige poging van Matumona toestaan.

Balaban mist weer strafschop

Cartier liet De Troetsel in de kleedkamer en bracht met Kalulika een extra aanvaller in maar Club, voor het eerst in weken nog eens overtuigend, zette door en maakte korte metten met de fusieclub. Balaban haalde de achterlijn en bediende de toch fit geraakte Daerden maar diens inzet vond Nys op de weg. De 2-0 hing in de lucht en had er van op de stip kunnen komen. Na handspel van Neva kreeg Balaban een herkansing. Onwaarschijnlijk genoeg lukte het weer niet. Dit keer lag Nys in de weg.

Het uitstel was slechts tijdelijk want een minuut na de misser van Balaban kopte Daerden met het achterhoofd een verre pass van Leko in doel. Voor de miljoenenaankoop was zijn derde goal in de competitie, zijn eerste sinds augustus. En Daerden deed er nog eentje bij. Een sublieme pass van Van Heerden bereikte Balaban. De Kroaat legde de 3-0 panklaar voor de Limburger. Balaban maakte met zijn vijftiende van het seizoen zelf nog de 4-0.

Alleen een kniesoor zou zaniken dat Salou en Van Heerden de score voordien niet verder hadden uitgediept want voor het eerst in maanden werd het Brugse publiek getrakteerd op een leuke pot voetbal én een duidelijke zege.

De eerredder voor Brussels kwam er na een licht toegekende strafschop van Gorius. Doordat er volgende week geen competitie meer is, kan Club in alle rust toewerken naar de uitwedstrijd tegen Moeskroen over twee weken. Die huiselijke vrede was toch al even geleden.