Anciaux roept op tot burgerlijke ongehoorzaamheid
Foto: © Photo News
Vlaams minister van Cultuur en Sport Bert Anciaux (Spirit) roept alle burgemeesters op tot burgerlijke ongehoorzaamheid en wil dat ze geen uitwijzingsbevelen meer ondertekenen. Dat schrijft Anciaux op zijn weblog.
Anciaux reageert zo op het voornemen van Ingrid Pira (Groen!), de burgemeester van Mortsel die zich na een vrije tribune van aftredend premier Guy Verhofstadt over migratie voornam voorlopig geen uitwijzingsbevelen meer te ondertekenen. Verhofstadt liet ondertussen weten dat Pira de wet moet toepassen.

Maar de Mortselse burgemeester krijgt nu steun van Bert Anciaux. 'Goed zo, Ingrid, ik ben fier op u. Ik roep alle burgemeesters op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Rijke migranten dicteren de wet, arme drommels moeten steeds het pad ruimen. Die onmenselijkheid moeten we een halt toeroepen', schrijft de Spirit-excellentie op zijn weblog.

Anciaux voegt eraan toe dat hij er vanuit zijn bevoegdheden alles zal aan doen om indien mogelijk illegale jongeren, kunstenaars, sportlui en kinderen de kans te geven hier te blijven. 'Terwijl de legale volksverhuizingen zoveel collectieve hinder veroorzaken en levensbedreigend zijn voor mens en natuur, mag de tolerantie tegenover de zachte illegale gelukszoekers wel wat toenemen', klinkt het.