Omega Pharma schort verkoop gsm-chip op
De E-Waves Phone Chip van Omega Pharma. blg Foto: © HERWIG VERGULT
Farmaceutisch bedrijf Omega Pharma schort de verkoop op van de E-Waves Phone Chip, de chip die schadelijke gsm-straling zou tegenhouden, aan apotheken en farmaceutische groothandelaars. De eerste resultaten van eigen onderzoek van de chip tonen volgens het bedrijf niet aan dat de chip voldoende werkt.
Omega Pharma had zich voor de lancering naar eigen zeggen gebaseerd op uitgebreid klinisch onderzoek van de uitvinders van de chip. Maar toen na de lancering vorige week dinsdag een storm van protest losbrak, besloot het bedrijf de testen te herhalen.

'De eerste resultaten tonen aan dat de E-Waves Phone Chip het thermisch effect van gsm-verbruik licht vermindert, doch niet in de mate van vroeger getoonde resultaten', zegt het bedrijf in een persbericht.

'Deze conclusie, en rekening houdend met de autoriteit van de artsen en professoren die de chip bekritiseerden, heeft Omega Pharma ertoe aangezet de verkoop aan apotheken stop te zetten.'

'Vermits de aanpak van de persconferentie vorige week dinsdag niet in verhouding stond met de momenteel reproduceerbare informatie, wensen Omega Pharma en Marc Coucke zich te excuseren voor de ontstane opschudding.'

Ontevreden klanten kunnen nu via de website www.ikbelveiliger.be hun chip terugbetaald krijgen.