Anderlecht stelt nieuwe Argentijnse aanwinst voor
Foto: belga
Bekerwinnaar RSC Anderlecht heeft dinsdag zijn nieuwe aanwinst Matias Suarez officieel voorgesteld. De 20-jarige Argentijnse aanvaller komt over van de Argentijnse tweedeklasser Belgrano. Suarez zal woensdagnamiddag voor de eerste keer met de groep meetrainen.
'We zijn heel fier hier vandaag één van de grootste Argentijnse talenten aan jullie te mogen voorstellen', verklaarde manager Herman Van Holsbeeck. Matias Suarez tekende een contract voor vijf seizoenen bij Paars-Wit. Hij zal spelen met rugnummer 9.

'We hebben Suarez ontdekt toen hij als 17-jarige voor het eerst kwam piepen bij de eerste ploeg van Belgrano Cordoba', ging Van Holsbeeck verder. 'We zijn hem de daaropvolgende twee jaar zo’n tien keer gaan scouten. Het gebeurt niet vaak dat er zowel bij het bestuur als bij de scouting unanimiteit bestaat over een speler, maar bij Suarez was dat wel het geval'

Toch beseft ook Anderlecht dat klasse alleen niet voldoende zal zijn om door te breken in het Astridpark. 'De laatste tijd hebben we heel veel inspanningen gedaan in het sociale departement. We beseffen heel goed dat het succes van jonge spelers niet alleen afhangt van sportieve kwaliteiten, maar evenzeer van de omkadering', aldus de manager van Sporting.

'De enige vraag die we ons momenteel nog stellen, is hoelang de aanpassingsperiode zal duren', aldus Van Holsbeeck. 'Dat is iets wat je in feite nooit kan voorspellen'.

Nog een spits?

Is Anderlecht van plan nog een extra spits te halen? 'We hebben met de trainer afgesproken dat we eerst de evolutie van Matias zullen afwachten. In functie daarvan zullen we binnen een paar weken beslissen of er al dan niet nog iemand bijkomt.'

Suarez heeft geen last van extra druk. 'Ik weet dat de verwachtingen rond mij hier groot zijn, maar ik blijf daar eigenlijk heel rustig onder. Al die aandacht bezorgt mij geen extra druk.' Ook toen de transfer maar bleef aanslepen, panikeerde de 20-jarige aanvaller niet.

'Ik heb nooit getwijfeld om naar België te komen. Toen de voorzitter me vertelde dat Anderlecht interesse toonde, heb ik heel snel beslist dat ik graag naar Brussel wou komen. Ik geef toe dat het feit dat hier nog andere Argentijnen rondlopen, mijn beslissing ietwat heeft beïnvloed.'

Van veel vakantie heeft de jonge spits niet kunnen genieten aangezien hij met Belgrano de eindronde speelde. 'Ik heb een goeie tien dagen vakantie kunnen nemen. Die heb ik vooral gebruikt om uit te rusten. Fysiek voel ik me alvast goed', aldus Suarez. 'Ik heb niet echt schrik voor de aanpassing op voetbalvlak, maar ik besef wel dat de aanpassing aan de levensstijl en de cultuur meer tijd zal vragen', besloot hij.

Suarez is na Nicolas Frutos, Nicolas Pareja, Lucas Biglia en Hernan Losada al de vijfde Argentijnse speler op de loonlijst van Paars-Wit.