Marathonloper Tom Van Hooste neemt niet deel aan de Olympische Spelen. Dat heeft de 35-jarige Waaslander dinsdag in samenspraak met Eddy De Smedt van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en Tille Scheerlinck van de Vlaamse Atletiekliga (VAL) beslist.
Op 8 mei werd Van Hooste door het BOIC geselecteerd voor de marathon op de Spelen in Peking. Tom Van Hooste startte daarna met de voorbereiding en ging ook verschillende keren in Leuven in een warmtekamer trainen.

'De laatste weken werd ik voortdurend afgeremd door fysieke ongemakken en blessures, zoals tendinitis en bursitis (vocht) aan de linkerknie. Daardoor heb ik maar goed de helft van mijn voorziene trainingen kunnen afwerken en kan ik in Peking maar op 85 à 90% van mijn mogelijkheden presteren. Te weinig om een rol van betekenis te spelen. Ik trek ook niet naar de Spelen om er maar gewoon bij te lopen. Daarom heb ik na overleg met Eddy De Smedt en Tille Scheerlinck beslist om af te zeggen', lichtte Tom Van Hooste zijn beslissing toe.

'Ik ga eerst zorgen dat ik weer volledig fit geraak en daarna begin ik met de voorbereiding op het EK veldlopen (op 14 december in Brussel)', stelde Van Hooste.