'Rood weekend' op de wegen richting zuiden
Na een druk weekend vorige week verwacht automobielclub Touring ook dit weekend een enorme drukte op de Europese wegen. Vakantiegangers die naar het zuiden trekken, moeten volgens Touring rekening houden met een 'rode dag' - moeilijk verkeer met files - op vrijdag en zaterdag.
Wie naar het buitenland vertrekt, doet dat het best op vrijdagmorgen of zondag, deelt de organisatie dinsdag mee.

Vrijdag wordt een rode dag op de wegen in Duitsland en Oostenrijk. Ook in Frankrijk wordt zeer druk verkeer met vermoedelijke filevorming richting zuiden in de omgeving van Parijs en in de Rhônevallei.

Elders in Frankrijk en in Zwitserland worden minder problemen verwacht. Touring verwacht problemen vanaf de middag tot ’s avonds.

Zaterdag wordt een rode dag in heel Europa voor het vertrek. Op de traditionele knelpunten richting zuiden wordt het aanschuiven tussen 9.00 en 17.00 uur. Zondag wordt overal een groene dag.

Voor de mensen die terugkeren uit vakantie verwacht Touring vooral op zaterdag problemen. Dan schat de organisatie de verkeersdrukte op de wegen naar het noorden 'oranje' in.

Enkel in Duitsland worden er zondag nog problemen verwacht, voornamelijk voor de terugkeer (oranje). In Oostenrijk en Zwitserland wordt voor de terugtocht zondag druk maar vlot verkeer verwacht (oranje).

In eigen land verwacht Touring in het weekend van de nationale feestdag erg druk verkeer met filevorming (rood) op vrijdag- en zaterdagochtend (vertrek) en op maandagavond (terugkeer, rood) op de E40 Brussel-kust en op de E411 Brussel-Luxemburg.