Natuurexperts van het natuurhistorisch museum in Londen kennen elke soort vogel, zoogdier, vis, insect en reptiel. Maar wat hoe dat kevertje moeten benoemen dat zich al een tijdje in de achtertuin van het museum ophoudt, weet niemand.
Het amandelvormige beestje is zo groot als een rijstkorrel en werd vorig jaar voor het eerst aangetroffen op de platanen in de museumtuin.

Binnen de drie maanden was het het meest voorkomende insect in de tuin. Het beestje werd al gauw aangetroffen in andere parken in de Londense binnenstad.

Het museum heeft ruim 28 miljoen insectensoorten in zijn verzameling, maar het kevertje dat in de tuin leeft, zit er niet bij. Toch willen de experts niet meteen van een nieuwe ontdekking spreken. 'Het lijkt ons wat sterk om in een museumtuin een nieuwe soort aan te treffen. Diep in een tropisch regenwoud een nieuwe soort ontdekken is mogelijk, maar toch niet in de binnenstad van Londen.'

Het beestje lijkt volkomen onschadelijk. 'We hebben even afgewacht of het insect de Engelse winter zou overleven. Dat is gelukt en het beestje doet het goed, dus we moesten nu maar eens gaan uitzoeken waar we precies mee te maken hebben.'