En wat nu?
Foto: rr
Na een maandenlange impasse heeft Yves Leterme de handdoek in de ring gegooid. Het communataire vraagstuk blijkt voorlopig onoplosbaar, ons land bevindt zich - opnieuw - in een diepe crisis. Dé vraag die iedereen zich op dit moment stelt is: wat nu?
Een noodregering? Nieuwe verkiezingen? Of tovert Koning Albert nog een wit konijn uit de hoed?

We vroegen de mening van enkele vooraanstaande opiniemakers: Peter Vandermeersch, algemeen hoofdredacteur van De Standaard en Het Nieuwsblad, en de politicologen Carl Devos (UGent) en Marc Hooghe (KU Leuven).

Peter Vandermeersch meent dat Yves Leterme geen enkele andere keuze had dan zijn ontslag in te dienen. Het ontslag stort het land wel in een complete chaos waardoor volgens Vandermeersch nu alles mogelijk is.
Bekijk het filmpje

Marc Hooghe ziet een duidelijke uitdaging voor de komende weken. 'We hebben nood aan politieke partijen die hun verantwoordelijkheid opnemen en die duidelijk één standpunt kunnen innemen', meent hij.
Lees zijn opinie

Volgens Carl Devos is het misschien beter om voor het absurde voorstel te gaan: Leterme I nieuw leven inblazen en intussen het nodige doen om een staatshervorming vanaf juni 2009 te realiseren.
Lees zijn opinie