Een hoteleigenaar uit Den Helder, in de Nederlandse provincie Noord-Holland, heeft vorige donderdag een van zijn gasten naakt op straat gezet. Dat gebeurde toen de man niet onmiddellijk voor zijn kamer kon betalen.
De eigenaar van het hotel had 's avonds laat vernomen dat een 45-jarige man in een hotel in het nabije Enkhuizen zijn rekening niet betaald had. Toen hij ontdekte dat de man die avond in zijn hotel sliep, maakte hij de man meteen wakker en eiste dat die direct zou betalen.

De gast had geen geld bij zich. Daarop besloot de hotelbaas hem zonder dralen op straat te zetten.

De wanbetaler kreeg zelfs geen tijd zich om aan te kleden en moest naakt het gebouw uit. Een medewerkster van het hotel liet de politie 's nachts weten dat de man zonder kleren op straat liep.

De politie nam beide mannen daarop mee naar het politiebureau. Volgens de agenten had de hotelbaas zijn gast niet zomaar op straat mogen zetten, en zeker niet zonder hem zijn spullen mee te geven. De hoteleigenaar werd vrijgelaten.

De hotelgast kreeg op het bureau een papieren overall en werd vervolgens aangehouden voor oplichterij.

Zowel de hoteleigenaar uit Den Helder als de eigenares van het hotel in Enkhuizen hebben beide aangifte gedaan tegen de wanbetaler.